Al het nieuws

Van onze redactie
Philipsburg - St. Maarten gaat 100 miljoen dollar investeren om het grootste waterpark van het Caribisch gebied te bouwen en een boetiekhotel.

SxM HavenprojectHet project heet ‘Quarter Development’ en de locatie grenst aan de Dr. A.C. Wathey Cruise & Cargo Facility. De bouw zal zo’n 18 maanden in beslag nemen en 600 banen opleveren.
De Raad van Ministers (COM) keurde onlangs het visieplan goed. De bedoeling is dat het waterpark spannende attracties krijgt en er komen conferentiefaciliteiten om de nichemarkt van de toeristische industrie te ondersteunen. In het project wordt duurzame energie geïntegreerd.
Het project moet andere verbeteringen in het gebied aanvullen, zoals het marktplein in Philipsburg. Minister Omar Ottley van Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie (TEATT) is blij dat de COM het masterplan heeft goedgekeurd. ,,Hier zit jaren werk in.”
Het is de missie van Ottley om de economie te vergroten en van St. Maarten de nummer één toeristische bestemming te maken. ,,We kijken niet alleen in onze regio, maar richten ons op de wereld. Wijkontwikkeling zal ons naar het volgende niveau brengen, terwijl Philipsburg nieuw leven wordt ingeblazen en de toeristische activiteiten aan de Nederlandse kant van het eiland toenemen.”
De Quarter Development is goed voor de werkgelegenheid. Tijdens de bouw zullen er ongeveer 600 banen zijn. Als het project klaar is, schat de minister in dat er nog 500 extra banen bijkomen. Het project is in lijn met het SOS-beleid (Scope of Services) dat onlangs is ontwikkeld met als doel om investeringen te stimuleren. Daarbij moet zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van onze lokale middelen. Volgens Ottley maken deze ontwikkelingen de belevingswaarde van de bestemming groter en de positie van St. Maarten als toeristische topbestemming blijft behouden.
Chief executive officer (ceo) Alexander Gumbs van Port St. Maarten Group (PSG) is opgetogen over de goedkeuring door de COM. ,,Over dit plan is meer dan twaalf jaar discussie gevoerd. De afgelopen maanden is hard gewerkt door de regering, Platinum Harbor Holdings, Royal Caribbean Group en de haven om ideeën en concepten voor het gebied op elkaar af te stemmen. Dit gebied zal een aanzienlijke spin-off zijn voor onze nationale economie.”
Hij kijkt ook naar de toeristen die vaker naar het eiland terugkeren. ,,We moeten in staat zijn om hen steeds nieuwe dingen op de bestemming te geven. Dat betekent dat we moeten blijven investeren om de favoriete haven in de regio te blijven.” De haven heeft plannen om de tweede cruisepier uit te breiden, zodat PSG trends en ontwikkelingen in de cruise-industrie kan bijhouden. ,,Met dit ontwikkelingsplan kunnen we ons richten op de volgende generatie schepen. De samenleving gaat er ook van profiteren, want het is de bedoeling om hier evenementen te organiseren. We zijn blij dat deze stap is gezet.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.