Al het nieuws

Van onze redactie
Philipsburg - Energiebedrijf Gebe maakte zondag bekend dat maar de helft van de klanten bij is met de rekeningen.

sxm energieDat is ‘opvallend weinig’, vindt Gebe, dat er bij de klanten op aandringt om op tijd te betalen om problemen te voorkomen.
Het bedrijf waarschuwt dat de rekeningen zo hoog kunnen oplopen dat de klant er geen controle meer over heeft. In een rekenvoorbeeld gebruikt Gebe ter illustratie het voorbeeld van een ‘John Doe’ die 250 gulden per maand moet betalen. Als hij van februari tot oktober niet betaalt, maar wel stroom en water blijft gebruiken, loopt de rekening op tot 2.250 gulden.
Dat is een groot bedrag, dat dan betaalt moet worden op het moment dat Gebe alle systemen weer op orde heeft.,,Slechts een beperkt aantal klanten is bij met de maandelijkse betaling. Dat moet drastisch verbeteren om ongewenste gevolgen te voorkomen.” De problemen met de rekeningen zullen snel worden opgelost, aldus het bedrijf, binnenkort zullen alle systemen goed functioneren.
,,De meeste mensen zijn zich terdege bewust van hun energie- en watergebruik en zij worden daarom verzocht hiervoor te betalen”, zegt tijdelijk manager Troy Washington. Bij de aantallen waar Gebe het over heeft gaat het over klanten die wel de juiste rekeningen hebben ontvangen.
Maar omdat een meerderheid van de klanten die wel de juiste rekeningen ontvingen niet op tijd betalen kunnen zowel Gebe als de klanten in financiële problemen komen. Er zullen dan strikte incassomaatregelen worden genomen. Op tijd betalen betekent ook dat Gebe door kan werken aan een betrouwbare voorziening van elektriciteit en water voor de gemeenschap, voegt Washington eraan toe.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).