Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - De St. Maarten Chamber of Commerce and Industry (Coci) kan beginnen met het bouwen van Pelican Park, het eerste Economic Service Center (ESC) op St. Maarten. De bouwvergunning is op 5 augustus afgegeven door het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Milieubeheer en Infrastructuur (Vromi).

F09 SXM bouwverg Pelican ParkDat meldt The Daily Herald. Pelican Park wordt aangelegd aan de Walter Nisbeth Road (Pondfill Road), waar het voormalige Air Lekkerbek Restaurant gevestigd was. Nu de bouwvergunning is ontvangen van de overheid, is de volgende stap dat het project openbaar wordt aanbesteed. De laatste details moeten dan wel zijn uitgewerkt, zei de Kamer zondag in een persbericht. ,,Een team van architecten, makelaars en (internationale) technische adviseurs gaat ons daarbij helpen.”

De minister van Vromi, Egbert Doran, heeft de bouwvergunning voor Coci ondertekend. Hij bedankt de medewerkers van de afdeling Vergunningen voor hun harde werk in het evaluatieproces. ,,Als dit project eenmaal is afgerond, zal het in belangrijke mate bijdragen aan de economische groei op Sint Maarten. Pelican Park bevordert het ondernemerschap. Veel mensen kijken uit naar het moment dat het ESC klaar is.”

Het project van het ESC is al gaande sinds 2015. Het wordt een iconisch modern ontwikkelingscentrum. In het Pelican Park zal het Coci Office en Business Support Center worden gehuisvest. In gebouw 2 komen onafhankelijke kantoren die kunnen worden gekocht voor eigen gebruik of worden gehuurd. In gebouw 3 komen ruimtes die ondernemers kunnen huren en eetruimtes.

Coci zelf laat weten dat ze blij is dat Pelican Park de katalysator wordt van toekomstige iconische ontwikkelingen in het grotere Philipsburg-gebied, met name de Pondfill. ,,De Kamer is bereid om haar visie op de ontwikkeling van infrastructuur en zakelijke bereikbaarheid te delen met geïnteresseerde partijen en het publiek.” Bij het Pelican Park-initiatief zijn verschillende ministers van Vromi betrokken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.