Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Het Recherche Samenwerkingsteam (RST) heeft op Sint Maarten in verband met het onderzoek Mitte drie personen aangehouden. Ook zijn in drie woningen en op twee bedrijfsadressen doorzoekingen  gedaan. De zaam Mitte richt zich op fraude bij de opruim- en herstelwerkzaamheden op Princess Juliana International Airport na orkaan Irma.

F02 SXM Aanhoudingen MitteHet Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat J.A.D., S.B.F. en N.M.B.H. zijn aangehouden in verband met het omvangrijke onderzoek. Dit gebeurde onder toezicht van de rechter commissaris in de nacht van woensdag op donderdag. In november 2021 werden al twee andere verdachten in de zaak Mitte aangehouden. J.A.D. werd gearresteerd voor omkoping en witwassen; S.B.F. wordt verdacht van omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen; en N.M.B.H. wordt witwassen ten laste gelegd.

Het onderzoek Mitte wordt uitgevoerd door het RST onder leiding van het Team Bestrijding Ondermijning (TBO) van het Parket van de procureur-generaal van Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Het TBO richt zich op een gespecialiseerde aanpak om corruptie en ondermijnende criminaliteit te bestrijden. Het team doet strafrechtelijke onderzoeken met een financieel-economische component en met betrokkenheid van Politically Exposed Persons (PEP), ambtenaren, overheids-nv’s, facilitators of organisaties in de collectieve sector. Het gaat daarbij om grensoverschrijdende criminaliteit en heeft vaak te maken met corruptie, ernstige vormen van belastingfraude en witwassen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).