Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Philipsburg - Telecommunicatiebedrijf Flow en het ministerie van Volksgezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid (VSA) zijn een samenwerking met elkaar aangegaan om het vaccineren tegen Covid-19 onder de bevolking van Sint Maarten aan te moedigen en zo een vaccinatiegraad van 85 procent te bereiken.

sxmincentiveFlow zal vandaag (zaterdag) meedoen aan de pop-upmarkt voor vaccinatie van CPS. Iedereen die zich vandaag bij het Vineyard Office Park laat vaccineren, krijgt een gratis opwaardering van Chippie. De samenwerking met VSA maakt deel uit van de belofte van het telecommunicatiebedrijf om de lokale gemeenschappen die het bedient te ondersteunen en te helpen bij de terugkeer naar een stabiele economie. ,,Ons team maakt deel uit van onze eilandgemeenschap en we willen ons steentje bijdragen aan het verhogen van onze vaccinatiegraad om onze klanten, onze vrienden en onze dierbaren veilig te houden”, zegt Flow country manager Eastern Caribbean Charlesworth Sydney. ,,Met een hogere vaccinatiegraad kunnen we ons ook verheugen op meer bezoekers die terugkeren naar ons eiland, omdat ze zich veiliger voelen om dit te doen. Dit zal ons natuurlijk allemaal ten goede komen, omdat de economie en het levensonderhoud van ons eiland afhankelijk zijn van onze gasten.”
Met de pop-upmarkt onderneemt het Vaccinatie Management Team (VMT) ook stappen om ervoor te zorgen dat het publiek correcte informatie over de vaccinatie krijgt en om valse geruchten en onjuiste informatie te bestrijden. ,,Medische professionals en andere gezondheidsexperts zullen zaterdag aanwezig zijn om vragen over vaccins te beantwoorden en advies te geven over andere zaken, zoals het stimuleren van het immuunsysteem en de algehele gezondheid”, aldus het VMT. ,,Met deze nieuwe aanpak willen we ervoor zorgen dat waarheidsgetrouwe, feitelijke informatie beschikbaar is, zodat iedereen weloverwogen beslissingen kan nemen over zijn gezondheid en welzijn.”
Tot op heden heeft het VMT 25.495 personen ingeënt met het Pfizer/BioNTech-vaccin. ,,We juichen het ministerie, het CPS-team en onze overbelaste gezondheidswerkers toe voor hun standvastige inzet om onze gemeenschap veilig te houden”, aldus Sydney. ,,In gesprekken met de minister zagen we een kans om hulp te bieden en we hebben niet geaarzeld om dat te doen. Wij geloven in het steunen van lokaal leiderschap en zullen onze steun bieden wanneer er een beroep op ons wordt gedaan. Als burgers willen we allemaal wat het beste is voor ons eiland, onze families en ons levensonderhoud, en de beste manier voor ons om de belangrijkste toeristische bestemming in het Caribisch gebied te blijven, is door ervoor te zorgen dat onze bezoekers weten dat ze veilig zullen zijn wanneer ze naar ons land komen.”
VSA-minister Omar Ottley merkte op: ,,Als minister van VSA moedig ik iedereen aan om zich te laten vaccineren. Ik ben ontzettend blij dat Flow en andere stakeholders ons steunen en hun diensten hebben aangeboden. We hopen dat zaterdag een succes wordt en we kunnen blijven werken aan een hogere vaccinatiegraad.”
De pop-upmarkt op de CPS-vestiging in het Vineyard Office Park in Philipsburg duurt van 9.00 tot 15.00 uur. Naast het gratis krediet aangeboden door Flow, kan het bezoekende publiek zich ook verheugen op gratis pizza van Domino’s Pizza en informatie van verschillende gezondheidsexperts.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.