Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Philipsburg - Minister van Financiën Ardwell Irion onderneemt stappen om naar eigen zeggen een aantal situaties te corrigeren die door vorige regeringen niet zijn aangepakt. situatiesDat meldt The Daily Herald.
Een van deze correcties is het maandelijks uitbetalen van het bedrag dat SZV rechtmatig verschuldigd is. Irion legde uit dat de overheid SZV ongeveer 3,8 miljoen gulden per maand betaalt, wat ongeveer 700.000 gulden te weinig is. Een situatie die al jaren aanhoudt. ,,Deze regering heeft een besluit genomen om het bloeden te stoppen en we zijn nu begonnen met het betalen van het bedrag dat we moeten betalen”, zei Irion woensdag tijdens de persconferentie van de ministerraad.
,,Dat was gewoon besluitvorming; dit zijn allemaal gevoelige onderwerpen, maar het is ook de realiteit. Wettelijk moesten we 10 procent bijdragen aan de fondsen die de overheid de laatste 10 jaar of meer heeft gedekt. Dit heeft ook onze schuld aan SZV in de afgelopen 10 jaar verhoogd en niemand is hier om politieke redenen of de gevoeligheid ervan op ingegaan, maar uiteindelijk, omdat het niet werd aangepakt, hebben we wel dit punt bereikt”, aldus de minister. ,,Gelukkig pakt deze regering dat wel aan. We hebben naar verschillende oplossingen gezocht om deze leemte te kunnen opvullen, het bloeden te stoppen en de schuld in de toekomst te kunnen verlagen.”
De bewindsman zinspeelde ook op de jaarrekeningen over de jaren 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019, die nooit zijn afgerond en die de zittende regering nu in korte tijd moet afronden. ,,Deze regering moet dit nu binnen twee jaar doen. Een taak die we doen en die we zullen voltooien. We hopen volgend jaar al onze financiële overzichten up-to-date te hebben. Nogmaals, dit is een taak die deze regering, naast het omgaan met de Covid-pandemie en onze huidige begrotings- en liquiditeitsproblemen, nu moet herstellen en oplossen. Maar we lopen niet weg voor onze verantwoordelijkheid”, aldus Irion tot slot.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.