Al het nieuws

Premier: Responscapaciteit zal aanzienlijk verbeteren

Van een onzer verslaggeefsters
Philipsburg - De brandweer van Sint Maarten heeft deze week tijdens een ceremonie in het Fire and Ambulance Building drie op maat gemaakte brandweerwagens onthuld. De voertuigen zijn uitgerust met de nieuwste apparatuur en ontworpen met de unieke kenmerken van het land in gedachten.

F14 SXM Nwe brandweerwagens 1De recent geleverde brandweerwagens zullen naar verwachting de reactiesnelheid van de brandweer van Sint Maarten bij diverse noodsituaties aanzienlijk verbeteren.

Ruim een jaar geleden zaten functionarissen van de brandweer van Sint Maarten aan de tekentafel met het projectteam van het National Recovery Program Bureau (NRPB) om brandweerwagens te bedenken en ontwerpen die geschikt waren voor de behoeften van het land. De voertuigen moesten efficiënt kunnen manoeuvreren in krappe ruimtes en in heuvelachtige omgeving kunnen opereren.

Na dit proces werd Rosenbauer - een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van brandweervoertuigen en brandweeruitrusting - geselecteerd om de brandweerwagens te bouwen en van uitrustint te voorzien. Dit in Oostenrijk gevestigde bedrijf levert ook de meeste brandweervoertuigen en -uitrusting aan de andere eilanden van Caribisch Nederland.

Rosenbauer voltooide de brandweerwagens eerder dit jaar en een kleine delegatie van de brandweer van Sint Maarten bracht in mei 2021 een bezoek aan Oostenrijk om de voertuigen te inspecteren en ervoor te zorgen dat ze aan de eerder uiteengezette specificaties voldeden. De delegatie kreeg ook training over het gebruik en onderhoud van de voertuigen.

De brandweerwagens zijn na het passeren van de keuring vanuit Oostenrijk verscheept en arriveerden in augustus 2021 op Sint Maarten.

De onthullingsceremonie eerder deze week werd bijgewoond door premier Silveria Jacobs, NRPB-directeur Claret Connor, Nederlandse vertegenwoordiger op Sint Maarten Chris Johnson, lid van de stuurgroep van het Sint Maarten Trustfonds Marcel Gumbs, vertegenwoordigers van fabrikant Rosenbauer, personeel van de brandweer van Sint Maarten, ambtenaren van de Franse brandweer van Sint Maarten en de reddings- en brandweerdienst van de Princess Juliana International Airport (PJIA).

Na toespraken van premier Jacobs, NRPB-directeur Connor, Nederlandse vertegenwoordiger Johnson en brandweercommandant en nationaal rampencoördinator Clive Richardson, heeft de brandweer van Sint Maarten de nieuwe brandweerwagens officieel onthuld.

De brandweer van Sint Maarten elk van de nieuwe voertuigen vernoemd naar een van haar gepensioneerde collega's - voormalig brandweercommandant Winston Salomon en brandweerlieden Hilton G. Wilson en Godfrey ‘Gollie’ Brooks. Voormalig brandweercommandant Salomon had de eer om de brandweerwagen te onthullen die zijn naam draagt, terwijl de families van wijlen Wilson en Brooks hetzelfde deden voor de andere twee voertuigen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.