Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Het Covid QR-systeem is gisteren ingevoerd op Sint Maarten, zo kondigde minister van Volksgezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid (VSA) Omar Ottley aan tijdens de persconferentie van de ministerraad.

F07 SXM Digitaal coronabewijsHet Digital Covid Certificate (DCC) is een initiatief van de Europese Unie (EU) dat burgers zal helpen zich vrij en veilig binnen de EU te verplaatsen tijdens de Covid-19-pandemie. Het certificaat bevat een QR-code met een versleutelde handtekening ter bescherming tegen vervalsing. Wanneer het certificaat wordt gecontroleerd, wordt de QR-code gescand en de handtekening geverifieerd.

Er komen drie verschillenden digitale bewijzen: een bewijs dat een persoon is ingeënt tegen Covid-19; een certificaat waaruit blijkt dat een persoon een negatieve testuitslag heeft gekregen; en een bewijs van herstel waaruit blijkt dat een persoon is hersteld van Covid-19. De laatste twee certificaten zullen later dit jaar gelanceerd worden.

Het DCC kan zowel digitaal als op papier worden gebruikt. Het is gratis en geldig in alle EU-landen. Ook niet-EU-landen sluiten zich volgens het ministerie van VSA aan bij dit initiatief, het wordt onder meer overwogen door de Verenigde Staten.

Personen kunnen zich aanmelden voor het DCC via services.sintmaartengov.org.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.