Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Philipsburg - Sint Maarten klaar is om ‘live te gaan’ met het Covid QR-systeem. Dat zei minister van Volksgezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid (VSA) Omar Ottley. Het wachten is nu op de officiële documentatie om van start te kunnen gaan.

SXM ottleyDe minister maakte het nieuws bekend tijdens een persconferentie van de ministerraad afgelopen woensdag.

De minister legde uit dat Sint Maarten zich heeft aangesloten bij het Digital Covid Certificate (DCC)-systeem van de Europese Unie. Het DCC is een digitaal bewijs dat een persoon is ingeënt tegen Covid-19, een negatief testresultaat heeft ontvangen of is hersteld van covid. Volgens de minister wacht St. Maarten momenteel op officiële documenten die nodig voor de invoering.

Wanneer er groen licht is, kunnen alle gevaccineerde personen een verzoek sturen via de website van de overheid om hun vaccinatie-identificatienummer (VID) te ontvangen. Deze VID wordt gekoppeld aan het DCC-systeem.Ottley zei ook van plan te zijn in overleg te gaan met de laboratioria op St. Maarten om testresultaten automatisch aan het systeem te kunnen koppelen.

De minister gaf aan dat het systeem gunstig is voor reisdoeleinden, omdat het veel toegankelijker zal zijn voor anderen om de covid-reisprocotollen en -voorschriften van andere landen te achterhalen.

Hij merkte ook op dat de DCC een veiligheidsbuffer voor lokale bedrijven kan zijn. Dit systeem kan door bedrijven worden gebruikt om de status van een persoon te screenen voordat ze hun vestigingen betreden. Zo kan worden voorkomen dat personen die positief zijn getest op Covid-19 de bedrijven binnenkomen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.