Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - House of Nehesi Publishers (HNP) uit Sint Maarten heeft een Amerikaanse prijs gewonnen voor het ontwerp van het boekomslag van ‘Africa in my skin’. Het gaat om de American Inhouse Graphic Design Award 2021. Dat maakte Graphic Design USA (GDUSA) bekend.

SXMprijsHet winnende boek is een drietalige gedichtenbundel van Rafael Nino Féliz uit de Dominicaanse Republiek. Naast de Engelse titel heeft het ook een Spaanse titel, ‘África en mi piel’, en een Franse, ‘L’Afrique dans la peau’. Het winnende ontwerp is van Gina Rombley (BEOS, Inc.).
Directeur awards Sasha Kaye-Walsh van GDUSA schreef op 29 juli in een e-mail aan HNP over de prijs. Er waren dit jaar meer dan 6.800 inzendingen. ,,Slechts de beste 10 procent - inclusief jullie - werden gekozen als winnaars”, aldus Kaye-Walsh. Onder de prijswinnaars zijn veel gerenommeerde bedrijven als Amazon, Art Institute of Chicago, Citibank, Dortios, Gatorade, PepsiCo en Walmart.
Het ontwerp van Gina Rombley voor het boekomslag wordt door GDUSA ‘stunning’ (verbazingwekkend) genoemd. Voorzitter Jacqueline Sample van St. Maarten indie press vindt het een eer dat uitgeverij HNP is verkozen als een van de winnaars. Zij feliciteert Rombley en Nino Féliz en bedankt hen voor het mogen publiceren van het boek. HNP won ook in 2017 en 2018 ontwerpprijzen van GDUSA voor boekomslagen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).