Al het nieuws

Bouwconcern verwacht zo’n twee jaar bezig te zijn

Van onze redactie
Willemstad/Philipsburg - Ballast Nedam International Projects is duidelijk in zijn nopjes met het project in verband met de vernieuwing van de luchthaven van Sint Maarten.

F07SXM Ballast NedamOp de website van Ballast Nedam publiceert het bouwbedrijf met hoofdkantoor in Nieuwegein een eigen artikel: ,,Ballast Nedam gaat de terminal van de luchthaven op Sint Maarten vernieuwen. Het huidige terminalgebouw werd in 2017 zwaar beschadigd door orkaan Irma en is dringend toe aan modernisering. Het project is daarom een belangrijke renovatieontwikkeling voor het eiland.”

Als onderdeel van het project wordt de terminal niet alleen hersteld, maar ook gemoderniseerd. Hiermee kan het gebouw nog flinke tijd mee en voldoet het na afronding volledig aan de moderne standaarden, aldus het bouwconcern.

,,Na een gedetailleerde planningsfase staan we nu op het punt om de daadwerkelijke bouw te beginnen. Hiermee zal Ballast Nedam International Projects de Princess Juliana International Airport tot ver boven zijn oude glorie herstellen.”

Ballast Nedam werkte al eerder aan de luchthaven. ,,In 2018-2019 herstelden we het dak, waarbij we het waterdicht én orkaanbestendig maakten. We zorgden ervoor dat het dak bestand is tegen windsnelheden tot wel 300 kilometer per uur.” Andere internationale projecten voerde het grote aannemersbedrijf bijvoorbeeld uit op Sint Lucia, Aruba en Curaçao.

,,We verwachten zo’n twee jaar bezig te zijn, waarbij we ook de lokale bevolking bij de bouw betrekken. Zo zorgen we tegelijkertijd voor extra werkgelegenheid op het eiland”, aldus de publicatie op de website van Ballast Nedam, dat zichzelf ‘een resultaatgericht Nederlands bouw- en ontwikkelbedrijf’ noemt.

Ballast Nedam bestaat al meer dan 140 jaar. Daardoor heeft het naar eigen zeggen een schat aan kennis en expertise opgebouwd. ,,En we hebben een indrukwekkende lijst aan Nederlandse en internationale gebouwen, bruggen, tunnels, havens, woningen en snelwegen op onze naam staan.”

De site meldt verder: ,,Meer dan ooit zijn we in staat om uitdagingen aan te gaan.” Het bedrijf wordt gesterkt door de toegevoegde waarde van de internationale moederorganisatie Rönesans Holding. De ontstaansgeschiedenis gaat terug tot 1877. Ballast Nedam is begonnen onder de naam ‘Ballast’. Eerst als zandleverancier om lege koopvaardijschepen die op zee gingen te voorzien van een zandballast. Met het eerste project de Afsluitdijk, gebouwd in 1927, werd de ‘Nederlandse Aannemers Maatschappij’ bekend als bouwbedrijf. In 1969 fuseerden de bedrijven Ballast en Nedam tot Ballast Nedam. ,,Sinds 2015 zijn wij onderdeel van Rönesans Holding, ons moederbedrijf.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.