Al het nieuws

Philipsburg - Voor het eerst in jaren is er deze week een ministerieel overleg geweest met alle vier de minister-presidenten van het Koninkrijk.
overlegpremiersDe bijeenkomst is op verzoek van Sint Maarten tot stand gekomen, naar aanleiding van de onlangs gehouden bijeenkomsten in Den Haag. De bedoeling is om positieve relaties binnen het Koninkrijk te bevorderen. Elke premier gaf updates over de economische, politieke, financiële en gezondheidsontwikkelingen in hun respectieve landen en stemde ermee in om elk kwartaal te blijven vergaderen.
Minister-president Silveria Jacobs: ,,Premier Rutte heeft duidelijk gemaakt dat het ministeriële overleg tussen de Caribische landen met de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal worden voortgezet. Sint Maarten zal er alles aan blijven doen om een sterkere band op te bouwen met al onze Koninkrijkspartners.”
Vanaf nu zullen de premiers om de beurt het driemaandelijkse overleg organiseren. Evelyn Wever-Croes, de premier van Aruba, zal het tweede ministeriële overleg organiseren op 4 oktober 2021. Het daaropvolgende overleg zal worden georganiseerd door de minister-president van Sint Maarten en Gilmar Pisas, premier van Curaçao, is hierna aan de beurt. Allen kijken uit naar verdere open communicatie en samenwerking in de toekomst.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.