Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - De cruisereizen beginnen weer op gang te komen en dat leidt voor Sint Maarten tot een gespreide aanpak van de hervatting. Dat zei het management van Port St. Maarten afgelopen weekend in een sectorupdate.

SXMCelebrity,,Onze bestemming vormt een cruciaal onderdeel van deze aanpak en zal meer dan 1.000 passagiers verwelkomen aan de kust.” Het management zei dat er veel is gecommuniceerd met belangrijke belanghebbenden en de cruise-industrie met betrekking tot protocollen en de veiligste en meest haalbare manier om zaken te hervatten.
,,Het team van Port St. Maarten en de havengebruikers staan klaar om de passagiers te verwelkomen, te ontvangen en te entertainen als ze ongeveer 15 maanden na de pandemie terugkeren.”
Bovendien zei het havenmanagement dat de Celebrity Edge toevallig het laatste commerciële transitschip was dat het land in maart 2020 bezocht, en deze week weer het eiland aandoet. De haven kijkt uit naar frequente/dagelijkse transitoproepen naar de bestemming in de komende weken en maanden.

Minister van Volksgezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid (VSA) Omar Ottley verklaarde: ,,Ik ben enorm blij om deel uit te maken van ‘veilig toerisme’. Soms is het niet gemakkelijk, maar wanneer een balans wordt gevonden tussen economische activiteit en veiligheid, wordt het een bijzonder moment.”
De prognoses voor de cruisesector wijzen momenteel op een sterke opleving en de haven kijkt naar lokale belanghebbenden zoals taxi’s, detailhandelaren en touroperators om de hoge servicenormen te blijven handhaven, samen met de lokale Covid-19-protocollen voor de volksgezondheid.
,,Geplande havenbezoeken zijn belangrijk voor de bestemming, omdat passagiers het eiland dan een paar uur op een veilige manier kunnen verkennen, zoals dat gebeurde vóór de pandemie”, aldus Port St. Maarten.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).