Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - De regering van Sint Maarten overweegt een voorstel van het United Nations Office for Project Services (Unops) om een gevangenis te bouwen ter vervanging van de verouderde en vervallen Pointe Blanche-gevangenis.


prisonMinister van Justitie Anna Richardson bracht de Statenleden afgelopen maandag op de hoogte van de activiteiten van haar ministerie voor het nieuwe jaar. Dat meldt The Daily Herald.
Unops is vijf maanden geleden gekozen als een potentiële partner voor de bouw van een nieuwe gevangenis, nadat het op 6 juli voor het eerst een ontmoeting had met Richardson. Unops is een operationele tak van de Verenigde Naties (VN) die projecten voor de VN uitvoert, evenals voor internationale financiële instellingen en overheden.
In september ontmoette Richardson vertegenwoordigers van Unops en besprak het mogelijke project, waaronder het slopen van de bestaande gevangenis, het vasthouden van gevangenen in een tijdelijke faciliteit en de bouw van een nieuwe gevangenis met verhoogde capaciteit.
Unops diende het voorstel op 23 november in en deelde dit met de Nederlandse overheid, die via de nog te realiseren Caribbean Entity for Reform and Development zo’n 30 miljoen euro voor het project heeft uitgetrokken.
Het project zal volgens Richardson in twee fasen worden uitgevoerd. De eerste fase duurt ongeveer 13 maanden, terwijl de laatste fase vier jaar duurt. Ze heeft niet onthuld wat elk van deze fasen kan inhouden.
In de tussentijd zal bouwbedrijf LICCOM begin januari 2021 upgradewerkzaamheden uitvoeren aan de Pointe Blanche-gevangenis, zei Richardson. Deze omvatten het installeren van glaspanelen, stalen deuren en een nieuw sluitsysteem.

 

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).