Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Philipsburg - In totaal zijn dankzij het dakreparatieprogramma van het Nederlandse Rode Kruis 182 daken hersteld.

sxmdakenDat meldt The Daily Herald. Het project ging in januari van start en is afgelopen maandag officieel beëindigd. Het programma werd gefinancierd via het Sint Maarten Trust Fund en richtte zich op het repareren van daken die in 2017 door orkaan Irma werden beschadigd.
Het programma selecteerde daken op basis van specifieke criteria. In de beginfase hebben beoordelingsteams de wijken doorzocht en contact opgenomen met huiseigenaren en verhuurders.
Het programma werd uitgevoerd door 61 bouwvakkers verdeeld over 13 teams. Het werk vond plaats in Philipsburg, Simpson Bay, Over the Bank, Fort Willem, South Reward en Over the Pond. Enkele keren moesten de werkzaamheden worden opgeschort vanwege Covid-19, zoals tijdens de lockdown in april.
De bouwvakkers ontvingen een certificaat dat aangeeft dat ze een opleiding hebben gevolgd en werkervaring hebben opgedaan tijdens het project. ,,De bouwvakkers kregen een aanvullende training om orkaanbestendig te bouwen. Op basis van deze principes zijn de daken gerestaureerd. De gereedschappen zijn aan de bouwvakkers gegeven zodat ze hun eigen bouwbedrijf kunnen starten”, zegt Birgit Vaes, projectmanager dak-herstel van het Rode Kruis. ,,We zijn trots op de resultaten die we in deze periode hebben bereikt.”
Het Rode Kruis hield in september een tentoonstelling, waar begunstigden van het programma aanvullende informatie ontvingen over het project, de voorbereiding op orkanen en het onderhoud van hun nieuwe daken.
Het dakreparatieprogramma was een uitloper van het huisreparatieproject van het Rode Kruis dat liep van februari 2018 tot oktober 2019. Het huisreparatieproject werd gefinancierd met geld dat in Nederland was ingezameld na orkaan Irma. Zo’n 675 huishoudens kregen in dit project reparaties aan hun beschadigde huizen. Die reparaties vonden plaats in Cole Bay, Cay Bay, St. Peters, Fort Willem, Dutch Quarter, Middle Region, Sucker Garden en Over the Bank.
,,Sinds orkaan Irma heeft het Rode Kruis via verschillende projecten bijgedragen aan het herstel en de veerkracht van Sint Maarten, variërend van voedselhulp tot beroepsopleidingen en het repareren van daken. In de komende maanden zal het Rode Kruis zijn herstelactiviteiten voor Irma afbouwen en de normale activiteiten hervatten”, liet het Rode Kruis weten.
www.redcross.sx

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.