Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters

Philipsburg - Er zijn gesprekken gaande met Nederland over de financiering van de Sint Maarten Stimulus and Relief Plan (SSRP) en de voorwaarden die de Nederlandse regering aan Sint Maarten heeft gesteld. Dat zei minister van Financiën Ardwell Irion gisteren tijdens een persconferentie.

SXM IrionIrion zei dinsdag, zo meldt Saint Martin News Network, dat er een vergadering is gehouden met het College Financieel Toezicht (Cft) en dat de regering is geïnformeerd dat de bezuinigingen die ze hebben doorgevoerd niet worden erkend als bezuinigingen. Het gaat hierbij onder andere om bezuinigingen op telefoonvergoeding en uniformen voor ambtenaren. De regering zal nu diep moeten gaan graven in de salarissen van ambtenaren, zoals gevraagd door de Nederlandse regering, aldus de bewindsman.

Irion zei dat het doel voortdurend door de Nederlandse regering wordt gewijzigd en dat wanneer de regering het Cft met haar adviezen confronteert, het Cft de regering van Sint Maarten vertelt dat de eisen van de Rijksministerraad moeten worden gevolgd, terwijl de Rijksministerraad juist zegt dat de regering het advies van het Cft moet volgen. De minister van Financiën zei dat de regering erin is geslaagd om jaarlijks enorm veel geld te besparen door te bezuinigen op telefoonrekeningen en dat nu gekeken wordt naar mogelijke bezuinigingen op het gebruik van benzinevergoedingen.

Ondertussen kunnen bedrijven die geïnteresseerd zijn in de SSRP-ondersteuning voor de maand juli nu een aanvraag indienen via het SSRP-portaal.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.