Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Philipsburg - Windward Islands Airways International nv (Winair) heeft haar dienstverlening naar Curaçao en Aruba met onmiddellijke ingang stopgezet. winairDat heeft de luchtvaartmaatschappij gisteren bekendgemaakt. De effecten van Covid-19 blijven negatieve gevolgen hebben voor de regionale bevolking. De stopzetting is volgens Winair te wijten aan de ‘extreem lage beladingsfactoren op haar vliegtuigen’.

In de commerciële luchtvaart wordt de passagiersbeladingsfactor over het algemeen gebruikt om te beoordelen hoe efficiënt een luchtvaartmaatschappij stoelen vult en tariefinkomsten genereert. Lage beladingsfactoren geven aan dat een luchtvaartmaatschappij slechts een klein percentage vervoert van het maximale aantal passagiers dat zij op een bepaalde vlucht kan vervoeren. Winair blijft nog wel vliegen op Saba, Statia, St. Barth en Antigua vanuit Sint Maarten.

,,In deze moeilijke tijden blijft Winair zich inzetten om in de regio te werken aan het herstel van betrouwbare, veilige en consistente service. Winair bedankt haar klanten voor hun vertrouwen en kijkt ernaar uit u in de toekomst van dienst te zijn”, aldus de maatschappij. JetAir van Curaçao zet de vluchten naar en van Sint Maarten wel gewoon voort, zo laat de directie desgevraagd aan het Antilliaans Dagblad weten. ,,Driemaal per week om de luchtverbinding tussen de Benedenwindse en Bovenwindse Eilanden veilig te stellen.”

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.