Al het nieuws

Verder afbouwen quarantainebeperkingen

Van een onzer verslaggevers

Philipsburg - De opheffing van de grenscontroles aan het Franse Saint Martin worden op 2 juni opgeheven, op voorwaarde dat de gezondheidssituatie van het gebied stabiel blijft en aan alle voorwaarden wordt voldaan.

grenscontrolesDat heeft de Préfecture gisteren aangekondigd, schrijft The Daily Herald. Volgens de Préfecture staat de stabiele gezondheidssituatie het toe om door te gaan naar de volgende fase van het opheffen van de quarantainemaatregelen. Stranden zijn inmiddels allemaal heropend en niet-gemotoriseerde watersportactiviteiten zijn toegestaan. Een toenemend aantal leerlingen is ook onder strikte hygiënische omstandigheden naar school teruggekeerd.

Het Memorandum of Understanding (MoU) op hygiënisch gebied wordt afgerond tussen St. Maarten en St. Martin. Afgelopen vrijdag vond er een vergadering plaats tussen de Regionale Gezondheidsdienst ARS en het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid om een gemeenschappelijk protocol op te stellen, dat de monitoring en controle van de hygiënische situatie moet garanderen. Een nieuwe uitwisseling staat gepland voor vandaag om testen, contacttracering en de veertiendaagse quarantainegegevens te coördineren. De ondertekening van deze gedeelde MoU wordt de komende dagen verwacht.

Guadeloupe en Martinique hebben hun veertiendaagse quarantainebeperkingen met ingang van gisteren opgeheven vanwege de stabilisering van de gezondheidssituatie op de twee eilanden. Reizigers die veertien dagen reizen tussen Guadeloupe, Martinique, St. Martin en St. Barths hoeven niet meer veertien dagen in quarantaine te gaan. ,,Voor reizigers die van het Franse vasteland komen, maar die om dringende redenen naar onze eilanden reizen, is de quarantaineperiode van veertien dagen nog steeds verplicht. Dit kan thuis, gecombineerd met screening en testprotocol”, aldus de Préfecture.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).