Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters

Philipsburg - Ongeveer 222 toeristen, voornamelijk uit de Verenigde Staten, Canada en Europa, bevinden zich momenteel in hotels, resorts en timesharecomplexen op Sint Maarten.

sxmtoeristenDe toeristen proberen - te midden van de pandemie van het coronavirus en reisbeperkingen - zo snel mogelijk terug te keren naar hun respectieve thuisland. Dat meldt <f"ADScala-Italic">The Daily Herald<f"ADScala-Romein">.

De directeur van het St. Maarten Tourist Bureau, May-Ling Chun, zei dat het bureau de afgelopen dagen druk is geweest met hotels om een systeem op te zetten om te kunnen communiceren met Princess Juliana International Airport (PJIA) en luchtvaartmaatschappijen, zodat hotels met gasten de terugreis naar hun respectieve landen kunnen coördineren. Chun zei dat de samenwerking ‘tot nu toe goed verloopt’. Hotels, zo voegde ze eraan toe, melden dat ‘langzaam maar zeker’ veel van de toeristische gasten het land al hebben verlaten. De directeur van het Sint Maartense toeristenbureau stelt dat hoewel Sint Maarten een geliefde bestemming is voor de bezoekers, het feit dat ze geen zekerheid hebben over een terugvlucht, een rol speelt bij het besluit om zo snel mogelijk terug te keren. ,,Het is een zeer moeilijke beslissing om te maken voor terugkerende bezoekers. Het beste is dat ze nu meteen naar huis gaan, omdat we niet weten wat er de komende weken gaat gebeuren. We moeten ervoor zorgen dat veiligheid ook vooropstaat bij de gemeenschap, bewoners en bezoekers.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.