Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Philipsburg - De douane heeft afgelopen zaterdag vijf kilogram cocaïne op Princess Juliana International Airport (PJIA) geconfisqueerd. De totale hoeveelheid cocaïne die dit jaar door de douane in beslag is genomen komt daarmee vijftien kilo.

F11 SXM Coke op luchthavenZo meldt The Daily Herald. De Surinaamse vrouw F.P.W. werd op de luchthaven aangehouden met de cocaïne in haar bagage. Ze arriveerde op St. Maarten met Caribbean Airlines vanuit Suriname. Douaneofficieren vonden tijdens een routinecontrole vier cilinders gevuld met cocaïne in haar tassen. Volgens de douane was ‘externe hulp met speciaal gereedschap vereist om de cocaïne uit de cilinders te halen’.

Op 8 februari werd twee kilo cocaïne in beslag genomen tijdens een 'intense controle' op PJIA. De drugs waren verstopt in een zwarte make-uptas in de bagage van een Surinaamse man B.C.V. Hij arriveerde op St. Maarten met Caribbean Airlines vanuit Trinidad.

Op 25 januari werd ongeveer acht kilo cocaïne in beslag genomen op de luchthaven. Het smokkelwaar werd aangetroffen in de bagage van twee Amerikaanse vrouwen, A.E.P. en K.D.S. De vrouwen kwamen met een Winair-vlucht aan vanuit Curaçao. De douane zei dat de cocaïne verborgen was ‘in een professioneel compartiment met twee lagen in hun koffers’.

De onderzoeken in deze zaken zijn nog gaande.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).