Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Philipsburg - De douane heeft afgelopen zaterdag vijf kilogram cocaïne op Princess Juliana International Airport (PJIA) geconfisqueerd. De totale hoeveelheid cocaïne die dit jaar door de douane in beslag is genomen komt daarmee vijftien kilo.

F11 SXM Coke op luchthavenZo meldt The Daily Herald. De Surinaamse vrouw F.P.W. werd op de luchthaven aangehouden met de cocaïne in haar bagage. Ze arriveerde op St. Maarten met Caribbean Airlines vanuit Suriname. Douaneofficieren vonden tijdens een routinecontrole vier cilinders gevuld met cocaïne in haar tassen. Volgens de douane was ‘externe hulp met speciaal gereedschap vereist om de cocaïne uit de cilinders te halen’.

Op 8 februari werd twee kilo cocaïne in beslag genomen tijdens een 'intense controle' op PJIA. De drugs waren verstopt in een zwarte make-uptas in de bagage van een Surinaamse man B.C.V. Hij arriveerde op St. Maarten met Caribbean Airlines vanuit Trinidad.

Op 25 januari werd ongeveer acht kilo cocaïne in beslag genomen op de luchthaven. Het smokkelwaar werd aangetroffen in de bagage van twee Amerikaanse vrouwen, A.E.P. en K.D.S. De vrouwen kwamen met een Winair-vlucht aan vanuit Curaçao. De douane zei dat de cocaïne verborgen was ‘in een professioneel compartiment met twee lagen in hun koffers’.

De onderzoeken in deze zaken zijn nog gaande.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.