Al het nieuws

Autoriteiten: Geen sprake van coronavirusbedreiging
Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Het cruiseschip AidaPerla mocht gisteren aanmeren in de haven van Sint Maarten nadat het daarvoor door twee andere Caribische bestemmingen was afgewezen wegens gezondheidsredenen. Dat meldt The Daily Herald.

aidaperla,,Er is geen reden tot paniek, omdat er geen sprake is van een coronavirusbedreiging voor het eiland”, aldus minister van Volksgezondheid Pamela Gordon-Carty, premier Silveria Jacobs en een aantal andere functionarissen tijdens een persconferentie.
Gordon-Carty zei dat geen van de passagiers aan boord van het schip het coronavirus heeft. Volgens het manifest van het schip zijn vier passagiers ziek, twee met gastro-enteritis en twee met symptomen die niet consistent zijn met het coronavirus. Deze passagiers zijn aan boord van het schip in quarantaine geplaatst en vormen geen bedreiging voor andere passagiers of Sint Maarten. Ze mochten ook niet van boord gaan op het eiland.
De autoriteiten hebben verzekerd dat de nodige protocollen zijn gevolgd, waarbij het schip het eiland voldoende van tevoren op de hoogte heeft gebracht van de zieke personen aan boord. Lokaal namen de autoriteiten samen het besluit om het schip te laten aanmeren in de haven.
,,Er werd nooit aangegeven dat het om het coronavirus zou gaan. Dit is het griepseizoen. Van november tot februari zien we een toename van aandoeningen aan de luchtwegen. Het is ook het hoogseizoen, dus met elke bezoeker die met een hoest komt, brengen ze de hoest naar Sint Maarten”, aldus de premier. Ze adviseert het publiek om de juiste hygiënepraktijken te volgen en als men erg ziek is thuis te blijven.
Jacobs zei dat er meldingen waren geweest van enkele passagiers op Princess Juliana International Airport (PJIA) met gezichtsmaskers op. Ze zei dat sommige personen van Aziatische afkomst worden gediscrimineerd vanwege de virusdreiging, en sommige personen kozen ervoor om maskers te dragen zonder dat ze het virus hebben.
Volgens de planning van het schip zal het op 9 februari aanmeren in de haven van Curaçao. Curaçao Ports Authority (CPA) heeft nog geen uitspraak gedaan over deze kwestie.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.