Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - De twee grootste politieke partijen op Sint Maarten hebben afgelopen zaterdagavond een coalitieakkoord getekend. Daarin verklaren National Alliance (NA) en United People’s Party (UP) de vorming van een nieuwe regering. Ook is er al een verdeling van de ministerposten gemaakt.

SXMDat meldt The Daily Herald. NA won de verkiezingen van afgelopen donderdag met zes zetels. De UP behaalde vier zetels. Met tien van de vijftien zetels hebben de partijen een ruime meerderheid in het parlement.
In de nieuwe regering krijgt NA negen portefeuilles, namelijk die van de minister van Algemene Zaken - tevens premier - , minister van Financiën, minister van VROMI, Gevolmachtigde minister, minister van Onderwijs, en ook de positie van vicepremier en vicevoorzitter en eerste vicevoorzitter van het parlement.
UP krijgt de posten minister van Volksgezondheid, Arbeid en Sociale Zaken (VSA), minister van Toerisme, Economische Zaken, Vervoer en Telecommunicatie (TEATT), parlementsvoorzitter en plaatsvervangend Gevolmachtigde minister.
Christopher Emmanuel van de National Alliance heeft het coalitieakkoord niet ondertekend. Zijn redenen hiervoor zijn nog onbekend.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).