Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Philipsburg - Het controlekamertje van de Simpson Bay Bridge is afgelopen zondag vernietigd toen een megajacht de lagune binnenvoer. Dat maakt The Daily Herald bekend. Op het moment dat de brug om 15.00 uur openging, botste het observatieplatform, hoog op de boeg van het schip Ecstasea, tegen de controlepost op de brug.
brugDe brugwachter kon nog net op tijd uit de cabine springen en was ongedeerd. De controlepost brak af en viel in het water. Simpson Bay Lagoon Corporation (SLAC) projectmanager Bertrand Peters vertelde The Daily Herald dat een combinatie van ongunstige stroming en windomstandigheden, zoals op zondag, de toegang tot de lagune vaak uitdagend maakt voor kapiteins. Ongevallen zijn echter zeldzaam, aldus Peters. ,,Het was lastig - het schip had wat problemen. De controlepost werd geraakt, maar de bedieningselementen en uitrusting bleven allemaal intact, waardoor de brug volledig operationeel is gebleven en de openingstijden niet worden beïnvloed. We hebben de nodige maatregelen genomen om de apparatuur tegen regen te beschermen.”
De SLAC heeft geen contact gehad met het betreffende megajacht, maar de overheid, politie, kustwacht en scheepvaartinspectie hebben contact met elkaar opgenomen. Er wordt aan de hand van de gebeurtenissen een rapport samengesteld dat met SLAC wordt gedeeld en vervolgens wordt gecombineerd met het rapport van SLAC zelf.
Havenautoriteit Port Sint Maarten verklaarde dat ‘een inkomend megajachtschip te veel naar rechts boog en tegen de controlepost botste, en structurele schade veroorzaakte. Er waren geen gewonden en de schade bleef beperkt tot het inkomende megajachtschip. De operationele apparatuur van de brug blijft intact en volledig functioneel.
Minister van Toerisme Melissa Arrindell-Doncher is blij dat er geen slachtoffers zijn gevallen. ,,We zijn verheugd te kunnen melden dat de brug zelf beperkte schade heeft geleden en volledig functioneel is. De brugoperaties zullen gewoon doorgaan.”
Het personeel van Port Sint Maarten heeft een voorlopige beoordeling uitgevoerd op de locatie van de brugbedieningscabine en er worden stappen ondernomen om de cabine te repareren, aldus de minister. Stakeholders worden op de hoogte gehouden van de wederopbouwwerkzaamheden die zullen plaatsvinden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.