Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - De zipline-attractie Pelican Peak op Sint Maarten organiseerde afgelopen zondag in samenwerking met de Nature Foundation het eerste Trash for Tours-evenement, waarbij deelnemers de Pelican Peak gratis konden ervaren door in ruil daarvoor afval te verzamelen.

F13 SXM Tour in ruil voor afval 3Ministens 30 vrijwilligers hebben meer dan 70 zakken afval verzameld van de plaatselijke stranden en wegen in Philipsburg. De vrijwilligers kregen herbruikbare vuilniszakken en handschoenen voor hun opruimactiviteiten, omdat plastic zakken een extra last vormen voor het milieu en omdat plastic niet biologisch afbreekbaar is.
,,Toerisme onderhoudt meer dan 90 procent van de lokale economie en zonder de natuurlijke schoonheid van onze omgeving is het zeer waarschijnlijk dat veel van deze toeristen niet zullen terugkeren. In oktober hebben we ook de eerste editie van het ‘Plant a Million Corals’-initiatief gelanceerd, met lokale koraalregeneratiesites, in samenwerking met David Vaughan van de Nature Foundation en met Sea Legacy. Met Trash for Tours hopen we de lokale gemeenschap van St. Maarten te inspireren deel te nemen aan milieu-initiatieven, bewustwording op te bouwen over het belang van de bescherming van ons eiland en tegelijkertijd wat plezier te hebben”, zei Jesse James, operations manager bij Pelican Peak.
,,We hadden een geweldig team van jonge vrijwilligers om het gebied rond Dock Maarten schoon te maken. De meesten verzamelden veel meer dan de twee zakken die nodig waren om met te mogen ziplinen. Ik denk dat het initiatief van Trash for Tours geweldig is, omdat de jeugd onderwijs krijgt en actief wordt betrokken bij het belang van een schone omgeving. Hopelijk inspireert het hen om het eiland schoon en groen te houden”, verklaarde Nature Foundation-manager Melanie Meijer zu Schlochtern.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.