Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Minister Ardwell Irion van Financiën is ervan overtuigd dat de relevante overeenkomsten met betrekking tot de reconstructie van het terminalgebouw van Princess Juliana International Airport (PJIA) binnen enkele dagen kunnen worden ondertekend.

pjiaDat maakt het National Recovery and Program Bureau (NRPB) bekend.
,,Er zijn nog enkele juridische obstakels, maar ik ben ervan overtuigd dat we met de steun van alle betrokken partijen, inclusief de obligatiehouders van de luchthaven, de komende dagen de overeenkomsten kunnen ondertekenen”, aldus Irion.
Het projectteam van PJIA liet in een presentatie zien hoe nieuwe technologie is opgenomen in de ontwerpen van het terminalreconstructieproject tijdens een bijeenkomst met leden van de Raad van Ministers vorige week woensdag op de luchthaven. De presentatie omvatte de gefaseerde planaanpak voor de volledige reconstructie van het nieuwe terminalgebouw. Ook werd er een rondleiding gegeven door de huidige faciliteit en de tijdelijke uitbreiding in de vertrekhal. Deze uitbreiding werd gerealiseerd om te helpen bij de verwachte capaciteitsverhoging tijdens het komende winterseizoen. Er worden 250 extra stoelen beschikbaar gesteld, met een bar, toiletten en extra poorten.
Tot de verbeteringen behoren drie extra poorten voor de terminal, upgrades van de bagageband, incheckkiosken en de toevoeging van nieuwe roltrappen en liften voor een betere toegang voor lichamelijk gehandicapten. Deze upgrades zullen de passagierservaring verbeteren, de passagiersstroom efficiënt beheren en de terminal voorbereiden op Amerikaanse ‘preclearance’.
,,Dit project is meer dan alleen het bouwen van een luchthavenfaciliteit”, zei NRPB-directeur Claret Connor na de rondleiding. ,,We verbeteren onze bestemming, en het zal een positief effect hebben op het leven van elke inwoner van Sint Maarten.”
Ceo Brian Mingo zei dat de luchthaven de motor is voor het toeristisch product van Sint Maarten. ,,We moeten onze bezoekers dus die geweldige passagierservaring bieden. Met de inspanningen om de hele structuur opnieuw op te bouwen, inclusief de toevoeging van nieuwe automatiseringsdiensten, zullen we ernaar streven onze titel als een van de beste luchthavens in het Caribisch gebied te heroveren.”
De ministerraad, NRPB en PJAE blijven werken aan zaken met betrekking tot de financiering van het wederopbouwproject voor de luchthaven. De financiering bestaat uit een subsidieovereenkomst van 72 miljoen dollar van het Nederlandse gefinancierde Sint Maarten Trust Fund en een lening van 50 miljoen dollar van de Europese Investeringsbank (EIB).


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.