Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Grisha Heyliger-Marten, echtgenote van geschorst Statenlid Theo Heyliger, stelt zich kandidaat voor de United People Party (UP Party) voor de komende parlementsverkiezingen op 9 januari 2020.

SXM Vrouw Heyliger stelt zich kandidaatHeyliger-Marten zei dat ze op nummer vier van de kandidatenlijst staat. Ze gaf aan dat deze positie voor haar bijzonder was omdat haar man met hetzelfde nummer de politiek van Sint Maarten was binnenkwam.
,,Ik wil met u delen dat ik deelneem aan de parlementsverkiezingen op 9 januari 2020. Deze beslissing was niet eenvoudig, maar komt voort uit het besef dat ieder van ons moet opkomen voor wat we geloven”, aldus Heyliger-Marten, eraan toevoegend dat ze niet had verwacht deze beslissing te nemen.
,,Ik heb vaak gezegd dat het niet alleen over Theo gaat. Het is onze strijd als gezin. Of je hem nu steunt of niet, ik realiseer me, zoals velen van jullie, dat ons land meer dan ooit mensen nodig heeft die zich inzetten voor de mensen in dit land”, zei ze.
De arrestatie van haar man was voor haar een de moeilijkste periodes, zo gaf ze aan. Heyliger-Marten zei dat ze had gedacht aan het creëren van een educatieve beweging 'om mensen te informeren over de oorzaak van het probleem', waarvan ze gelooft dat het ligt in het gebrek aan 'echte autonomie' en de 'behoefte aan echt zelfbestuur'.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.