Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Grisha Heyliger-Marten, echtgenote van geschorst Statenlid Theo Heyliger, stelt zich kandidaat voor de United People Party (UP Party) voor de komende parlementsverkiezingen op 9 januari 2020.

SXM Vrouw Heyliger stelt zich kandidaatHeyliger-Marten zei dat ze op nummer vier van de kandidatenlijst staat. Ze gaf aan dat deze positie voor haar bijzonder was omdat haar man met hetzelfde nummer de politiek van Sint Maarten was binnenkwam.
,,Ik wil met u delen dat ik deelneem aan de parlementsverkiezingen op 9 januari 2020. Deze beslissing was niet eenvoudig, maar komt voort uit het besef dat ieder van ons moet opkomen voor wat we geloven”, aldus Heyliger-Marten, eraan toevoegend dat ze niet had verwacht deze beslissing te nemen.
,,Ik heb vaak gezegd dat het niet alleen over Theo gaat. Het is onze strijd als gezin. Of je hem nu steunt of niet, ik realiseer me, zoals velen van jullie, dat ons land meer dan ooit mensen nodig heeft die zich inzetten voor de mensen in dit land”, zei ze.
De arrestatie van haar man was voor haar een de moeilijkste periodes, zo gaf ze aan. Heyliger-Marten zei dat ze had gedacht aan het creëren van een educatieve beweging 'om mensen te informeren over de oorzaak van het probleem', waarvan ze gelooft dat het ligt in het gebrek aan 'echte autonomie' en de 'behoefte aan echt zelfbestuur'.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).