Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Philipsburg - De interim-regering van Sint Maarten wordt morgen, 19 november, om 10.00 uur door gouverneur Eugene Holiday beëdigd. Daarna vindt de eerste ministerraadvergadering van het interim-kabinet plaats. Dat maakt het Kabinet van de Gouverneur van Sint Maarten in een schriftelijke verklaring bekend.

sxmjacobsHet Silveria Jacobs-kabinet begint met vijf ministers. Jacobs, een Statenlid van National Alliance (NA) en tevens formateur, zal in het interim-kabinet de functie van premier bekleden en zal ook tussentijds de verantwoordelijkheden van Gevolmachtigde minister op zich nemen; NA-parlementslid Ardwell Irion neemt de functie van minister van Financiën aan en zal ook optreden als minister van Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport; NA-parlementslid Egbert Jurendy Doran zal de functie van minister van Justitie vervullen en ook optreden als minister van Volksgezondheid, Arbeid en Sociale Zaken; Luchtverkeersleider Rene Violenes, die bij de laatste verkiezingen de nummer 8-kandidaat was op de NA-lijst, neemt de verantwoordelijkheid op zich van minister van Toerisme, Economische Zaken, Vervoer en Telecommunicatie. Zittende minister Christopher Wever behoudt zijn functie als minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Milieu en Infrastructuur.
The Daily Herald geeft aan dat het heeft vernomen dat het besluit is genomen om met vijf ministers te beginnen omdat het screeningsproces de periode van zes weken is gepasseerd en nog langer dreigde te duren. Zodra het screeningsproces voor de resterende kandidaten is afgerond, zullen de overige posities worden ingevuld.
De drie stoelen die in het parlement met het vertrek van verschillende Statenleden beschikbaar worden, zullen worden ingevuld door kandidaten die de volgende zijn op de lijst van de partij bij de verkiezingen van 2018. Het gaat hierbij om voormalig Statenvoorzitter Rodolphe Samuel; Anna Richardson; en Ludmila Duncan.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.