Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg/Rotterdam - Minister van Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie (Teatt), Stuart Johnson, kreeg vorige week een warm welkom bij zijn bezoek aan de haven van Rotterdam.

havenrdamDe minister werd vergezeld door onder meer plaatsvervangend Gevolmachtigde minister Michel Somersol en Ichel Moeslikan, hoofd productontwikkeling van het toerismebureau van Sint Maarten. ,,Gezien de ontwikkelingsplannen die de haven van Sint Maarten heeft, vond ik het verstandig van de gelegenheid gebruik te maken om de dialoog aan te gaan met het managementteam van de Rotterdamse haven, omdat we altijd op zoek zijn naar manieren om de zaken beter te doen op Sint Maarten”, aldus Johnson.
Tijdens het bezoek sprak Johnson met de projectmanager van Port of Rotterdam International, Marc Evertse, over joint venture-projecten waarin de haven van Sint Maarten en de Rotterdamse haven kunnen samenwerken. Port of Rotterdam International biedt al adviesdiensten aan Curaçao aan, maar voorafgaand aan Johnsons bezoek was er nog nooit over samenwerking met Sint Maarten gesproken. Een initiatief waarvoor minister Johnson werd geprezen.
Het managementteam van de Rotterdamse haven schetste enkele uitdagingen en adviseerde de delegatie van Sint Maarten om flexibel te zijn bij het maken van hun langetermijnplanning, omdat de markttrends dwingen zich aan te passen aan innovaties in de industrie.
Johnson en zijn delegatie kregen een presentatie te zien van alle activiteiten van de Rotterdamse haven en haar strategische doelstellingen tot 2030. Volgens de minister lieten deze zien dat de eigen plannen op Sint Maarten in de goede richting gaan. ,,Port St. Maarten kijkt nu al uit naar de toekomst en naar het vinden van manieren voor verbetering, met het oog op verbetering van de concurrentie in het Caribisch gebied”, aldus de minister.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.