Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - De premier van Sint Maarten, Leona Romeo-Marlin, heeft officieel het Emergency Operations Center (EOC) geopend om zo goed voorbereid te zijn op tropische storm Jerry.

jerry sxmHet besluit kwam na overleg met onder andere het National Hurricane Center en de meteorologische dienst van Sint Maarten (MDS).
De storm is gisterenavond vlak langs het Bovenwindse Eiland getrokken op een afstand van 140 mijl. De verwachting was dat het al vanaf ‘s middags zou gaan stormen en dat de storm pas deze middag voorbij is.
Scholen bleven gisteren gesloten. Ook werden er om 15.00 uur drie shelters geopend voor mensen wiens huizen nog niet stormbestendig zijn.
Bedrijven en overheidsdiensten werden verzocht na 14.00 uur te sluiten. Alleen supermarkten, restaurants en bouwmaterialenwinkels mochten tot 16.00 uur openblijven. Uitzonderingen zijn gemaakt voor de luchthaven, de haven en hotels, maar het management werd gevraagd hier verantwoord mee om te gaan en geen risico’s te nemen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.