Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Milieuminister Christopher Wever heeft, enkele uren nadat hij een presentatie gaf op de Philipsburg Dumpsite, een nieuwe brand op de landfill weten te voorkomen.

pondfillDe minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Milieu & Infrastructuur (Vromi) reed afgelopen weekend op de Walter Nisbeth Road, toen hij een fakkel in de lucht zag boven de landfill.
Wever kwam onmiddellijk in actie en reed ernaartoe. Onderweg waarschuwde hij de autoriteiten. Toen hij op de landfill aankwam, zocht hij, samen met een aanwezige beveiliger, naar de fakkel, die toen nog brandde. Samen wisten ze met emmers water de fakkel te doven, waarmee ze een grote brand hebben kunnen voorkomen.
De landfill is al langer een bron van zorg op Sint Maarten. Niet alleen vanwege de ligging in het centrum van de stad, maar ook omdat er de afgelopen jaren talloze branden zijn geweest. ,,We zullen een permanente oplossing vinden voor de afvalverwerkingsbehoeften op ons eiland, maar deze kwaadaardige daad van het aansteken van de landfill is contraproductief voor onze inspanningen", zei Wever.
Wie de fakkel richting de landfill heeft geschoten, is nog onbekend. Wever deed een oproep aan de politie om dit te onderzoeken.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).