Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - De voorlopige hechtenis van Statenlid Frans Richardson is met acht dagen verlengd.

rtichardsonDe leider van de United St. Maarten Party werd maandag aangehouden door het Team Bestrijding Ondermijning (TBO). Dat meldt The Daily Herald.
Richardson wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen en misbruik van zijn positie als ambtenaar.
Tijdens de gerechtelijke procedure van woensdag beschouwde de rechter de arrestatie van Richardson als legitiem, zei woordvoerder Roderick Gouverneur van het Openbaar Ministerie.
Richardson zei via zijn advocaat Sjamira Roseburg in een verklaring op woensdag dat hij zich ‘absoluut’ het doelwit voelt en van plan is te vechten voor zijn vrijheid en onschuld.
Richardson mag tijdens zijn voorlopige hechtenis alleen contact hebben met zijn advocaat en de wetshandhaving. Roseburg zei dat hij nog steeds vertrouwen heeft in een eerlijk proces.
Het Statenlid werd in 2018 in de Emerald-zaak - een onderzoek naar fraude en corruptie in de haven van het eiland - ook aangehouden op verdenking van vergelijkbare feiten. De fraude in de haven gaat voornamelijk om belastingfraude. Het Statenlid zou steekpenningen hebben aangenomen en zou ook betrokken zijn geweest bij het kopen van stemmen. Deze zaak werd voor onbepaalde tijd uitgesteld door een rechter-commissaris, die de zaak verwees naar een nieuwe rechter.
,,Het moeilijkste voor Richardson is dat hij geen contact kan hebben met zijn familie. Zijn twee jonge kinderen, zijn vrouw en zijn moeder moeten allemaal opnieuw door deze traumatische gebeurtenis gaan”, verklaarde Roseburg tegenover The Daily Herald.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.