Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Miss Lalie Centre verwelkomt een dezer dagen twee jeugdcriminelen, zo vertelde minister van Justitie Cornelius de Weever afgelopen donderdag.

F13 SXM Miss Lalie 1Het is de eerste keer dat het jeugdgevangeniscentrum jeugdige gedetineerden huisvest sinds het sluiten van het centrum na de verwoesting door orkaan Irma in 2017. Zo schrijft The Daily Herald.
Tijdens een rondleiding door de gerenoveerde faciliteit donderdag sprak De Weever met media en verschillende justitie-stakeholders, en benadrukte dat één vleugel van de verbeterde faciliteit nu compleet gerenoveerd is. De tweede en laatste vleugel wordt in de komende maanden voltooid. Elke vleugel kan tien gevangenen huisvesten. Dit sluit een gat in het rechtssysteem, volgens De Weever, die opmerkte dat de faciliteit alleen jongens van 12-18 jaar zal huisvesten.
Op de vraag welke upgrades deze faciliteit heeft, vergeleken met voor de orkaan, zei personeelslid Jaime Brooks dat het beveiligingssysteem is vernieuwd, met nieuwe camerabewaking, magnetische deuren en sanitaire installaties in de gevangenis, ter bevordering van de veiligheid van personeel en gedetineerden.
Klaslokalen zijn ook uitgerust met de nieuwste technologie. Een livestream-videoverbinding moet jeugdige overtreders in staat stellen hun reguliere lessen op afstand te volgen.
Hoewel het detentiecentrum nog steeds geen definitieve datum heeft voor een volledige heropening, zei De Weever dat personeel wordt aangetrokken om vacatures te vervullen naarmate het centrum langzaam operationeel wordt. Het centrum valt onder de jurisdictie van de gevangenis; daarom kunnen officieren van het vrijwilligerskorps indien nodig als bewakers worden ingezet. Behalve beveiligingspersoneel, zal het centrum ook een kok en verschillende pedagogisch personeelsleden in dienst hebben.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.