Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Een meerderheid van de Statenleden maakt zich enorme zorgen over de manier waarop minister van Justitie Cornelius de Weever de zaken regelt in de Pointe Blanche-gevangenis.

weeverZo schrijft The Daily Herald.
Statenlid Tamara Leonard zei tijdens een openbare vergadering op woensdag dat ze duidelijkheid wilde over het proces van het selecteren van een gevangenisdirecteur, en het kiezen van het managementteam. Ze zei dat ze geen antwoorden van de minister achter gesloten deuren als coalitielid heeft gekregen.
Het gevangenismanagement ligt onder vuur voor de behandeling van het geschorste Statenlid Theo Heyliger, die zijn collega-Statenleden informatie gaf over de manier waarop gedetineerden door het management worden behandeld.
Statenlid Christopher Emmanuel zei dat Heyliger, samen met andere gedetineerden, kleding met de hand moest wassen, omdat hij anders geen schone kleren had.
,,Ik heb begrepen dat iemand wilde investeren in 15 wasmachines voor de gevangenis, maar de minister van Justitie weigerde deze donatie, terwijl fietsen werden aanvaard van iemand uit de Verenigde Staten. Ik kijk er naar uit dat de coalitieleden een motie van wantrouwen tegen De Weever indienen”, verklaarde Emmanuel tijdens de openbare vergadering.
Verder zijn Statenleden niet blij dat de minister iemand buiten het huidige gevangenisteam selecteerde als directeur, en vroegen zich af of De Weever ‘Sint Maartense professionals wel in zijn hart had’.
De Weever kreeg meer dan 100 vragen woensdag. Van hem wordt verwacht dat hij binnen twee weken met antwoorden komt en verslag uitbrengt aan het parlement.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.