Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - De haven van Sint Maarten heeft de Traveler’s Choice Award 2019 gewonnen voor beste cruisebestemming van de Caribbean, dat staat op Caribbean Journal (CJ), een online website voor reizen in de Cariben.

cruisehavenVolgens de website hebben duizenden bezoekers hun stem uitgebracht en de haven van Philipsburg als de beste cruisebestemming gekozen. Stuart Johnson, de minister van Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie zegt dat uit deze Traveler’s Choice blijkt dat Sint Maarten weer ‘back in business’ is. Het eiland ondervind nog steeds de gevolgen van de orkaan Irma die in 2017 het eiland verwoestte. ,,We zijn een veerkrachtig volk en eiland en plukken nu de vruchten van de inzet en het harde werken van de afgelopen 18 maanden om van ons eiland weer een aantrekkelijke toeristische bestemming te maken. Dat we hierin geslaagd zijn, blijkt uit de stemmen van de online-lezers van CJ die deze award mogelijk hebben gemaakt. Het is ons wederom gelukt om ons eiland opnieuw op te bouwen en we kunnen trots zijn op wat we bereikt hebben, dat we nu weer de beste cruisebestemming zijn van de Cariben”, vertelt Johnson.
Het eiland heeft ook een andere mijlpaal bereikt deze week. De verwachte cruisepassagiers die het eiland komend cruiseseizoen 2019/2020 zullen aandoen heeft de grens van 1,5 miljoen bereikt. Er wordt op dit moment hard gewerkt om dit aantal verder te laten stijgen. Het eiland werkt er hard aan om ook het aantal excursies en winkelmogelijkheden terug te brengen naar het oude niveau.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).