Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Sint Maarten heeft een luchtvervoersovereenkomst getekend met de Dominicaanse Republiek.

luchtvaartovereenkomstMinister van Toerisme en Economische Zaken Stuart Johnson geeft aan dat deze overeenkomst ‘gunstig is voor beide landen en meer directe dienstverlening toestaat door onze vervoerders in staat te stellen de Codeshare Interline of Lease-overeenkomsten aan te gaan’.
,,Vóór de onderhandelingen over deze overeenkomst in 2013 waren er geen luchtvaartmaatschappijen uit Sint Maarten en de Dominicaanse Republiek die een luchtverbinding tussen beide landen aanboden.”
Winair, de nationale luchtvaartmaatschappij van Sint Maarten, is met de geplande vluchten naar de Dominicaanse Republiek begonnen met vliegtuigen die zijn gehuurd van een luchtvaartmaatschappij van een derde land. ,,Dit was een historische gebeurtenis omdat Winair voor het eerst ooit geplande vluchten naar de Dominicaanse Republiek kon aanbieden.” De getekende overeenkomst maakt het voor Winair mogelijk om wetleaseovereenkomsten aan te gaan met luchtvaartmaatschappijen uit de Dominicaanse Republiek.
Air Century biedt vier wekelijkse vluchten en Sky High biedt drie wekelijke vluchten vanuit Isabella Las Americas International Airport. Inter Caribbean hervat zijn service vanaf juni.
,,De toename van de luchtverbinding is een bewijs van de toewijding van de luchtvaartmaatschappijen”, aldus Johnson.