Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers 

Philipsburg - De inspectiedienst heeft vorige week vijf benzinestations op Sint Maarten gecontroleerd om te zorgen dat de brandstofpompen goed zijn afgesteld en men de liters tankt die de pomp aangeeft.

controleDe kalibratie van de tankstations zal gedurende het jaar regelmatig gecontroleerd worden door de inspectie van het ministerie van Toerisme, Economische Zaken, Verkeer en Telecommunicatie.
Tijdens de controle van vorige week zijn extra onderzoeken uitgevoerd om te verzekeren dat de prijs per liter wordt weergegeven in Antilliaanse gulden, de officiële lokale valuta. Daarna kregen de meetinstrumenten een sticker die als keurmerk en verzegeling dient. Volgens de inspectie van TEATT zijn tot nu toe vijf benzinestations bezocht, op Bush Road, Sucker Garden Road, Yrausquin Boulevard en A. Th. Illidge Road.
,,Ons doel is om alle consumenten en bedrijven te beschermen”, zei minister van TEATT, Stuart Johnson. ,,Er moet een eerlijke prijs worden betaald voor de juiste hoeveelheid.”
Meetinstrumenten die eenmaal zijn gekalibreerd, krijgen een goedkeuringsmerk met een bepaalde geldigheidsperiode. Na een succesvolle kalibratie wordt een groen keurmerk toegepast. Indien afgekeurd, wordt een rood afkeuringsmerk aangebracht. Wanneer de instrumenten opnieuw moeten worden gekalibreerd, is dit te herkennen aan een geel teken.
Het ministerie van TEATT moedigt het publiek aan om op te letten of een meetinstrument een geldig keurmerk heeft. Wanneer dit niet het geval is moeten consumenten dit melden aan de ondernemer of de inspectie van TEATT. Op geknoei met kalibratiemarkeringen kan een gevangenisstraf staan van maximaal 3 jaar.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.