Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Philipsburg - Het departement van Financiën heeft een nieuwe begroting 2019 in de maak.

sxmbegroting De Staten krijgen deze maand de nieuwe, naar de aanbevelingen van het College financieel toezicht (Cft) aangepaste, versie toegestuurd.
Met de nieuwe versie komt de begroting van november 2018 te vervallen. Financiënminister Perry Geerlings verkoos een nieuwe begroting boven het werken met amendementen. Vanwege orkaan Irma was het Sint Maarten toegestaan om een niet-sluitende begroting te maken. Daarvoor moest eerst advies ingewonnen worden bij het Cft. Het Cft heeft voorgesteld om de geplande uitgaven van 503 miljoen gulden te verlagen naar 475 miljoen gulden. Ook is de leencapaciteit verhoogd naar 40 miljoen gulden in 2019. Het ministerie van Financiën heeft voor de revisie nauw samengewerkt met het Cft.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.