Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Philipsburg - Het herstel van Sint Maarten na orkaan Irma kan niet door een of twee individuen of uitsluitend de overheid, bereikt worden.

holdaysxmMet unaniem vertrouwen van de bevolking, hand in hand en als één stem, kunnen de problemen worden overwonnen.
Dat was de boodschap die gouverneur Eugene Holiday vrijdag uitdroeg in zijn nieuwjaarstoespraak. Holiday deed een oproep om met respect naar elkaar te luisteren. ,,Dan zullen we horen dat al die verschillende stemmen op hun eigen manier zeggen dat we een gezamenlijk doel delen. En dat is nodig om als land één boodschap naar voren te brengen.” Vanuit dat gezamenlijke vertrouwen moet Sint Maarten niet schromen om waar nodig te werken aan een constructieve samenwerking buiten de landsgrenzen. Holiday noemt in dat kader de samenwerking met partners binnen het Koninkrijk en in de Caribische regio.
De gouverneur erkent dat 2018 een bijzonder moeilijk jaar was voor Sint Maarten. Wat er gebeurde had bijna altijd een verband met de gevolgen van orkaan Irma die in september 2017 over het eiland raasde en een enorme ravage achterliet. ,,Voor velen was het een jaar van persoonlijke uitdagingen en het land stond onder buitengewone druk wat betreft sociaaleconomische problemen, het milieu, het budget en de politiek.”
In de politieke debatten over het tempo van het herstel en de verschillende standpunten over de manier waarop de uitdagingen aangepakt moeten worden, hoorde Holiday verschillende geluiden. Hij hoorde de stem van de twijfel en van de verdeeldheid, maar ook die van de weerstand, die eraan herinnerde dat eenheid macht is en verdeling zwakte, en die van het vertrouwen, die oproept tot het samen vinden van oplossingen. Dat nationale vlammetje van vertrouwen moet opvlammen en de mensen bij elkaar brengen. ,,Dan kunnen we onze doelen bereiken”, verzekert Holiday en noemt als voorbeelden: economisch herstel, meer werkgelegenheid, reparatie van de luchthaventerminal en de infrastructuur op het eiland, betere huisvesting, uitstekend onderwijs en zorg, bescherming van het milieu en verbetering van de levenskwaliteit.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).