Al het nieuws

 Van een onzer verslaggevers

Philipsburg - Minister van Justitie Cornelius de Weever zegt dat hij volgende week het contract gaat ondertekenen om het hoofdbureau van de politie te herstellen.

politiebureauHet politiebureau van Philipsburg en het hulpkantoor van Simpson Bay hebben sinds orkaan Irma dringende behoefte aan schadeherstel.
De laatste voorbereidingen zijn in gang gezet door de politie en het Interim Herstelcomité om de openbare aanbestedingen voor reparaties aan beide gebouwen uit te vaardigen. Het gaat onder andere om reparaties aan het dak, de entree, de kantoren en de lobby. Ook worden orkaanluiken en waterdichting geïnstalleerd.
Korpschef van de politie Carl John zei in een recent persbericht dat de politie, evenals de andere hulpverleners, ontzettend hard hebben gewerkt in de nasleep van de orkanen. Velen van hen leden een persoonlijk verlies door de orkanen, maar ze plaatsten de veiligheid van de burgers boven al hun privézorgen die ze op dat moment hadden. ,,Het is jammer dat ze nog steeds werken in zwaar beschadigde gebouwen. Ik kijk ernaar uit om dat te verhelpen met behulp van de toewijzing van deze fondsen”, zegt John.
De reparatiewerkzaamheden maken deel uit van het noodherstelproject, dat wordt gefinancierd door het Sint Maarten Recovery and Resilience Trust Fund.
Dit project zal ook ondersteuning bieden aan verbeteringen van het nationale rampenbestrijdings- en rampenparaatheidssysteem. Dit omvat de reparatie van openbare voorzieningen in kritieke toestand en de reparatie van vier nationale diensten, met name de politie, de brandweer, de ambulancedienst en de Meteorologische Dienst. Ook aangewezen noodopvangplaatsen hebben behoefte aan schadeherstel. Dit meldde het SXM National Recovery Program-bureau in december.
De minister heeft niet gezegd wie de aannemer is, hoeveel de reparaties gaan kosten of hoelang het schadeherstelproces gaat duren.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.