Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Philipsburg - Premier Leona Romeo-Marlin heeft een overeenkomst met de Wereldbank ondertekend voor een subsidie van 25 miljoen dollar. Het geld is bedoeld om de branden op de vuilstortplaats te blussen, de beschadigde schepen in de Simpson Bay Lagoon te bergen en puin te ruimen dat er ligt sinds de orkaan.

vuilstortplaatsZo meldt The Daily Herald. Het geld komt beschikbaar via het Recovery Trust Fund en is voornamelijk bedoeld voor de verbetering van het management en de ontmanteling van de ‘dump’.
,,De regering is vastbesloten om een permanente oplossing voor de stortplaats te vinden en op de langere termijn de kwestie van afval van Sint Maarten breder ter sprake te brengen. De regering zal met de Wereldbank samenwerken aan de voorbereiding van een tweede project voor beheer van vast afval en verbetering van het milieu, met een geschat budget van 35 miljoen dollar. Dit project heeft als doel het afvalbeheer op de lange termijn te verbeteren en zal de belangrijkste elementen van de routekaart voor duurzaam afvalbeheer op Sint Maarten implementeren.”
Romeo-Marlin ondertekende de overeenkomst in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van de Nederlandse regering, Chris Johnson en collega’s Emil Lee, minister van Volksgezondheid en Miklos Giterson, minister van Milieu en Infrastructuur. Johnson zei dat het oplossen van het probleem van afval hoge prioriteit heeft gekregen van de Nederlandse regering. ,,In de afgelopen maanden hebben de Wereldbank en Sint Maarten hard gewerkt aan het opstellen van een plan om de branden te bestrijden en een goed stortbeheer te realiseren. De Nederlandse regering is blij om een initiatief van deze omvang financieel te ondersteunen.” Het trustfonds dat het project ondersteunt, wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid en beheerd door de Wereldbank.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.