Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Philipsburg - Corendon en Divi Divi Air gaan samen de vluchten verzorgen op de route Curaçao - Sint Maarten vice versa.

corendonAfgelopen maandag om 11.30 uur landde het vliegtuig voor de eerste keer. Divi Divi Air gaat vijf keer per week vliegen tussen Curaçao en Sint Maarten. Het volledige vluchtschema, inclusief prijzen is te zien op de website. En dat is nog niet alles. Germaine Durand van Divi Divi Air meldde, dat er op dit moment gesprekken plaatsvinden om ook van Curaçao naar Bonaire te vliegen. Vanaf 15 december zal er ook van Curaçao naar Brazilië gevlogen worden.
Minister Stuart Johnson van het ministerie van Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie was getuige van de traditie om een inauguratievlucht welkom te heten met een saluut van het waterkanon. Samen met medewerkers van Halley Aviation Services die de grondafhandeling van de vluchten verzorgd en andere luchthavenofficials verwelkomde hij de bemanning en de 67 passagiers van de Boeing 737-800. Het vliegtuig kan 189 passagiers vervoeren.
Jonhson zei: ,,Deze inauguratievlucht laat zien dat er groot vertrouwen is in onze bestemming. Dit is waar investeerders op hoopten. Het is goed om het te vieren, zeker vanwege het vele werk dat verzet wordt door het managementteam en medewerkers van het Princess Juliana International Airport (PJIA) om de heropening van het terminalgebouw op tijd klaar te krijgen. Zo kunnen we binnenkort weer het aantal bezoekers van voor ‘Irma’ verwelkomen. Dit is het bewijs dat we een stap vooruitzetten.”
Gezagvoerder Peter Nanninga vertelde dat hij sinds 1984 niet meer op Sint Maarten gevlogen had, maar dat ondanks de verwoestingen in 2017 het uitzicht geweldig is. ,,Het is een prachtig eiland. Ik snap waarom mensen hier zo graag naartoe komen.”
www.dividiviair.com


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.