Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het St. Maarten Medical Center (SMMC) meldt dat de bouwvergunning voor het nieuwe ziekenhuis binnen is. De eerste spade is direct gepland. Die feestelijke gebeurtenis staat gepland voor aanstaande maandag.

sxmziekenhuis,,Geweldig nieuws dat we kunnen beginnen aan dit project”, aldus algemeen directeur van het SMMC Kees Klarenbeek. ,,We zijn in 2015 aan dit proces begonnen en nu zijn we dan zover dat we de eerste spade in de grond kunnen steken om zo de werkzaamheden officieel te kunnen beginnen.”
Klarenbeek dankt het SMMC-team voor hun toewijding en geduld. ,,Ook wil ik mijn dank uitspreken aan de leden van de tripartite voor hun continue gezamenlijke inspanningen, Minister Emil Lee van Gezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid en zijn kabinet en natuurlijk alle medewerkers van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Milieu & Infrastructuur voor al het ijverige en zorgvuldige werk dat ze hebben verricht.”
Erika van der Horst, manager faciliteiten van het SMMC uitte zich in dezelfde enthousiaste bewoordingen. ,,We zijn blij dat we de vergunning nu in handen hebben en kijken ernaar uit om de werkzaamheden daadwerkelijk te zien beginnen. De verwachting is dat we zo’n drie tot vier jaar nodig hebben om het nieuwe ziekenhuis te bouwen en gedurende deze periode mag iedereen - patiënten, buren en gemeenschap - ervan uitgaan dat we ze continu op de hoogte zullen houden van alle ontwikkelingen en vorderingen.”
Van der Horst herinnerde het bedrijfsleven eraan dat men zich kan beginnen te registreren voor het kunnen meedoen aan de openbare aanbestedingen van het door de World Bank gefinancierde project, die hun beslag zullen krijgen vanaf begin december. Geïnteresseerde bedrijven kunnen de projectdetails bekijken en zich registreren via de World Bank-sectie op de SMMC-website.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.