Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - De moeder van een baby die op tweede kerstdag is gevonden aan de Franse kant van Sint Maarten is vorige week gearresteerd.
Dat melden diverse media op Sint Maarten. De 24-jarige vrouw is geboren en getogen en woonde aan de Nederlandse kant van het eiland. Ze is na haar arrestatie overgebracht naar Guadeloupe.
De baby werd in een vuilniszak gevonden tussen Le Galion en Orient Bay. Ze is daarin niet gestikt, omdat krabben de zak hadden opengereten. De zwangere moeder meldde zich op eerste kerstdag voor de bevalling in het ziekenhuis van Marigot. Daar werd ze verwezen naar het Medical Center op de Nederlandse kant, omdat ze daar woonde en was verzekerd. Daar is ze nooit gezien.
De vrouw, die via beelden van beveiligingscamera’s kon worden geïdentificeerd, heeft na haar arrestatie verklaard dat ze bevallen is in de auto. Ze zou haar zwangerschap geheim hebben willen houden voor haar familie, schrijft The Daily Herald. Ze zal op Guadeloupe voor de rechter moeten verschijnen, omdat het misdrijf op Frans grondgebied heeft plaatsgevonden.
De baby wordt verzorgd in het ziekenhuis van Marigot. Een rechter zal beslissen of het kind naar de pleegzorg gaat of voor adoptie in aanmerking komt.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.