Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - De geweldsspiraal op Sint Maarten heeft, onder meer, te maken met bendes. Dat stelt hoofdofficier van justitie op het eiland, Ton Maan.
Maan gaf gisteren tijdens het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) tekst en uitleg over de werkwijze van het Openbaar Ministerie op het eiland en de problemen die op Sint Maarten spelen. Het eiland kende het afgelopen jaar een toename van het aantal moorden. Maan: ,,We zien dat het niet meer een gewone vechtpartij is waarbij een slachtoffer valt te betreuren, maar dat het gaat om glasharde liquidaties.”
Ook verwees hij naar de ‘vele uiterst gewelddadige overvallen’ die het eiland het afgelopen jaar in zijn greep hielden. ,,Overvallen die gebeuren op klaarlichte dag, midden in Front Street, de belangrijkste straat van Philipsburg, op een juwelier bijvoorbeeld. Waarbij een agent te hulp komt en hij in koelen bloede wordt doodgeschoten”, refereerde hij aan de schietpartij waarbij agent Gamali Benjamin om het leven kwam.
Volgens de hoofdofficier was er het afgelopen jaar dan ook een noodzaak om bijstand te vragen aan de andere landen binnen het Koninkrijk. ,,Deze bijstand hebben we ruimhartig gekregen van Aruba, Curaçao en Nederland. Er is bijstand van de marechaussee en het RST. Deze geweldsspiraal moet doorbroken worden”, besluit Maan.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.