Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Het kabinet-Marlin van Sint Maarten heeft een nieuw landsbesluit naar gouverneur Eugene Holiday gestuurd. In dat besluit wordt het besluit van de vorige regering om de Staten te ontbinden teruggedraaid. Als de gouverneur het nieuwe besluit tekent komen er pas verkiezingen in 2018, als de zittingsperiode van de huidige Staten afloopt.
In het besluit van de regering-Gumbs stond dat er vervroegde verkiezingen worden gehouden op 9 februari 2016. Marlin zei op de persconferentie van de regering dat het uitgangspunt van het vorige besluit verkeerd was. Hoewel het eerste landsbesluit al is gepubliceerd gaat het pas in op 15 december. Marlin zei ‘te hopen’ dat Holiday zijn nieuwe besluit zal tekenen.
De premier zei twee weken na de ondertekening een comité van deskundigen te zullen benoemen om de herzieningen van de kieswet voor te bereiden. Daarmee moet een einde komen aan de instabiliteit van de regering. Volgens Marlin zullen verkiezingen geen einde maken aan het wisselen van partijen door Statenleden, een van de belangrijkste redenen voor zijn voorganger Gumbs om de Staten te ontbinden.
De kwestie rond de ontbinding van de Staten ontstond doordat enkele Statenleden op 30 september uit de coalitie stapten. Door een motie van wantrouwen viel de regering-Gumbs. De nieuwe meerderheid van acht van de vijftien zetels in de Staten hielp het kabinet-Marlin in het zadel.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).