Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - De autonome status van Sint Maarten wordt definitief op de tweede maandag van oktober gevierd. Constitution Day vervangt Koninkrijksdag, dat op 15 december werd gevierd.

De Staten van Sint Maarten hebben onlangs met het voorstel ingestemd, schrijft The Daily Herald.

Sommige parlementsleden grepen het voorstel aan om te pleiten voor volledige onafhankelijkheid. Christophe Emmanuel van National Alliance heeft daarvoor zelfs al een jaar in gedachten: 2020.

Leider Theo Heyliger van de grootste coalitiepartij, United People’s Party (UP), zei geaarzeld te hebben om voor het voorstel voor Constitution Day te stemmen, want Nederland heeft sinds 2010 een stevigere greep gekregen op Sint Maarten. Heyliger vindt dat Den Haag probeert om van de Caribische houders van het Nederlandse paspoort tweederangs Nederlanders te maken. De Nederlandse regering terroriseert Sint Maarten, terwijl zij honderden Syrische vluchtelingen binnenlaat, aldus de UP-leider.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.