Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - De havenautoriteit van Sint Maarten wil buureilanden Saba en Sint Eustatius bijstaan met de afhandeling, exploitatie en economische ontwikkeling van hun havens. De drie SSS-eilanden hebben onlangs twee keer overleg gevoerd over samenwerking.

Een belangrijk onderwerp was een ferry tussen de eilanden, die voor betere verbindingen kan zorgen voor zowel toeristen als goederen. Volgens de havenautoriteit van Sint Maarten is de positie van het eiland uniek door de verbindingen die de haven biedt met Europese landen als het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Vanuit Sint Maarten kunnen cruisepassagiers met de ferry een bezoek brengen aan Saba en Sint Eustatius en ook het nabijgelegen St. Barths. Daarmee kan Sint Maarten zich profileren in de cruisemarkt. Deze economische mogelijkheden maken het ook mogelijk om de verbindingen op andere gebieden te verbeteren, zoals Nederland graag ziet, aldus de havenautoriteit. De plannen zijn opgenomen in het Strategic Business Plan 2019. ,,De volgende stap is de uitwerking”, zegt directeur Mark Mingo van Port St. Maarten. Binnenkort wordt verder overlegd over de uitvoering van de plannen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.