Van onze correspondent
Oranjestad - Het eilandbestuur van Sint Eustatius heeft een exemplaar van Monumental Moments ontvangen, een salontafelboek met prachtige foto's van Statia’s monumenten.

statiaHet boek is een compilatie van foto's die in oktober 2023 hebben meegedaan aan de internationale fotowedstrijd Wiki Loves Monuments. Statia was niet alleen de eerste van de BES-eilanden die deelnam aan de door Wikimedia georganiseerde wedstrijd - niet te verwarren met Wikipedia - maar veranderde ook het digitale platform in een fysieke doorloopfotogalerij, de eerste in de 14-jarige geschiedenis van de wedstrijd. Duo Brandits die dit project uitvoerde, organiseerde in december 2023 een tweedaagse expo bij Madame Theatre, ook bekend als Charlie's Place.
Monumental Moments bevat onder meer informatieve vertoningen en persoonlijke artefacten van Charlie Arnaud, die zijn belangrijke rol in de geschiedenis van Madame Theatre benadrukt. Het evenement en het boek zijn gefinancierd door WMF Rapid Fund and Fund for Cultural Participation, in samenwerking met de afdeling cultuur, de St. Eustatius Historical Foundation en GIS Statia.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.