Van onze correspondent
Oranjestad - Op Sint Eustatius werd gisteren de kindertelefoon ‘Guana Chat 918’ gelanceerd. Deze hulplijn is er voor alle kinderen en jongeren op Statia in de leeftijd van 8 tot 21 jaar.

StatiatelefoonDe telefonische hulplijn is bedoeld voor kinderen en jongeren die informatie zoeken over allerlei onderwerpen waar ze vragen over hebben. Oproepen naar deze dienst zijn gratis en anoniem.
De Guana Chat-hulplijn is een samenwerking tussen de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), het Openbaar Lichaam Sint Eustatius en de Kindertelefoon van Aruba, ‘Telefon pa Hubentud’. De mensen die de telefoon opnemen zijn vrijwilligers die een passende opleiding hebben gevolgd en die ook een uitgebreide culturele training hebben gekregen van het ‘social support team’ van maatschappelijk werkers op Statia. Jongeren kunnen met deze getrainde vrijwilligers praten over elk probleem, uitdaging of vraag die ze hebben. Of gewoon om een ervaring te delen.
,,Heel mooi dat deze hulplijn er nu is. Het is zo belangrijk dat kinderen en jongeren ergens terechtkunnen als zij zich zorgen maken of vragen hebben. Een luisterend oor kan soms al een groot verschil maken. Mijn hoop is dat het hierdoor meer de norm wordt om erover te praten als je ergens mee zit. Met dit soort laagdrempelige voorzieningen willen we bijdragen aan de mentale fitheid van de jeugd in heel het Koninkrijk”, zo laat staatssecretaris Maarten van Ooijen van VWS weten.
Het gratis telefoonnummer 918 is elke dag tussen 14.00 en 18.00 uur bereikbaar. De website geeft informatie over het gebruik van de hulplijn en de verschillende onderwerpen waar jongeren over willen praten. Het social support team van het Openbaar Lichaam Sint Eustatius en Mega D Youth Foundation zullen de middelbare school en alle groepen vijf tot en met acht van de basisscholen bezoeken om de leerlingen te informeren over deze hulplijn en hen via de website te begeleiden.
www.guanachat918.com


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.