Van onze correspondent
Oranjestad - Vanwege de huidige Covid-19-situatie op Sint Eustatius heeft de overheid in samenspraak met de onderwijspartners besloten om de basisscholen en de middelbare school volgende week toch gesloten te houden en afstandsonderwijs in te voeren.

StatiascholenStichting New Challenges heeft eveneens besloten om pas op 17 januari open te gaan. Dit besluit is het resultaat van een inschatting die afgelopen week is gemaakt van de huidige stand van zaken bij elke instelling. Ter voorbereiding op de heropening van de scholen op Statia hebben regeringscommissarissen Alida Francis en Claudia Toet op woensdag 6 januari overleg gevoerd met de directie van scholen en onderwijspartners om te bepalen of de scholen op maandag 10 januari zoals gepland weer open mogen. Gezien het hoge aantal actieve coronagevallen is besloten om, in navolging van Saba en Curaçao, de scholen nog een week gesloten te houden en over te gaan tot online onderwijs zoals eerder in de pandemie. Het Expertisecentrum gaat er samen met scholen en de pedagogisch medewerker voor zorgen dat kwetsbare jongeren en jongeren met speciale behoeften niet in de steek worden gelaten.
Alle scholen, kinderdagverblijven en buitenschoolse programma’s gaan hun noodplannen bijwerken en zullen ervoor zorgen dat er strikte hygiënemaatregelen worden genomen voordat de fysieke lessen worden hervat, zo is tijdens het overleg afgesproken. ,,De feedback die de overheid heeft gekregen is dat er meer tijd nodig is om voor te bereiden op de veilige en verantwoorde heropening van scholen en andere ondersteunende instellingen. Scholen starten intussen met online onderwijs op basis van capaciteit, de online mogelijkheden en de tools die ze tot hun beschikking hebben. De ene school is online beter uitgerust dan de andere. Partijen hebben daarom toegezegd hun ervaringen te delen om de algehele efficiëntie van afstandsonderwijs te verbeteren”, aldus Francis. In de loop van de volgende week wordt besloten of de scholen klaar zijn om op maandag 17 januari te beginnen met fysieke lessen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).